Bentley Flying Spur
Deze Bentley is gebaseerd op de Continental van Bentley. Het design is zo goed als volledig hetzelfde gebleven, zowel vanbinnen als vanbuiten, enkel is er gebruik gemaakt van een platform van volkswagen (ook gebruikt voor Phaeton), wat een extra deur en extra comfort teweegbrengt.

Bentley Flying Spur

Het interieur bestaat uit de meest exclusieve materialen en is samengesteld door de meest exclusieve designers (onder leiding van een Belg, Dirk Van Braekel). Leuk is de middenconsole die de passagiers achteraan krijgen, wat ze ongetwijfeld niet erg zullen vinden.

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

Ook de buitenkant is tot in de puntjes afgewerkt en het geweldig gestroomlijnd design, dat de Continental GT tot best verkopende Bentley maakte, blijft nog steeds goed ogen in de lange versie.

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

Ook onder de motorkap is alles dik in orde met deze wagen. De aandrijving gebeurt via een W12-motor (12 cilinders in W-vorm), die ook door Volkswagen wordt gebruikt voor de Phaeton aan te drijven. Deze motor levert 552Pk en 650Nm, goed voor een topsnelheid van 318km/h en een acceleratie van 0-100km/h in 4,9 seconden, wat niet mis is voor een 2,5 ton wegende auto.

Prijs: ongeveer €235.000

Conclusie: Schitterende wagen, niets op aan te merken.