N°4 Bentley Continental Flying Spur

Bentley Flying Spur
Deze Bentley is gebaseerd op de Continental van Bentley. Het design is zo goed als volledig hetzelfde gebleven, zowel vanbinnen als vanbuiten, enkel is er gebruik gemaakt van een platform van volkswagen (ook gebruikt voor Phaeton), wat een extra deur en extra comfort teweegbrengt.

Bentley Flying Spur

Het interieur bestaat uit de meest exclusieve materialen en is samengesteld door de meest exclusieve designers (onder leiding van een Belg, Dirk Van Braekel). Leuk is de middenconsole die de passagiers achteraan krijgen, wat ze ongetwijfeld niet erg zullen vinden.

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

Ook de buitenkant is tot in de puntjes afgewerkt en het geweldig gestroomlijnd design, dat de Continental GT tot best verkopende Bentley maakte, blijft nog steeds goed ogen in de lange versie.

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

Ook onder de motorkap is alles dik in orde met deze wagen. De aandrijving gebeurt via een W12-motor (12 cilinders in W-vorm), die ook door Volkswagen wordt gebruikt voor de Phaeton aan te drijven. Deze motor levert 552Pk en 650Nm, goed voor een topsnelheid van 318km/h en een acceleratie van 0-100km/h in 4,9 seconden, wat niet mis is voor een 2,5 ton wegende auto.

Prijs: ongeveer €235.000

Conclusie: Schitterende wagen, niets op aan te merken.

Deel dit bericht:

6 reacties op "N°4 Bentley Continental Flying Spur"

 1. PJS 22-07-2007 om 13:04

  Hoe ga je hier nog 3 wagens boven krijgen 😉

 2. XliljeezyX 19-06-2008 om 20:33

  Misschien laate reactie maar intreseert me niet zo..

  De W12 motor wordt tegenwoordig ook gebruikt in de Volkswagen Touareg
  De vorige genaratie van de passat had een W8 motor (via wikipedia)

 3. MRM 19-06-2008 om 20:41

  die wordt daar al een tijdje gebruikt. Zie dit http://www.groenlicht.be/2007/06/28/bentley-continental-gt-nr-5/ artikel

 4. XliljeezyX 19-06-2008 om 20:53

  Tog gek eigenlijk dat er in de Touareg meer PK’s in zitten dan het topmodel van volkswagen de phaeton.. Maar aan de andere kant weer niet want de Touareg is inmiddels een SUV (naar mijn idee ook de mooiste van z’n klasse)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...