Verkeer in Belgie…

450px-flag_of_belgiumsvg.pngEen kleine vergelijking van België ten opzichte van de rest van de landen in de Europese Unie. Blijkt dat we eigenlijk geen enkele reden tot zagen hebben qua boetes en dergelijke…

vergelijking

In Noorwegen moeten ze bij snelheidsovertredingen meer dan 4 keer zoveel betalen dan bij ons. Ocharme die Noren. Ze mogen zelfs maar 55mph rijden op de autosnelweg. Wat een kutland!

België blijkt ook een van de weinige landen te zijn waar het bijhebben van een fluovestje verplicht is en waar een maximumsnelheid van 75mph geldt. Ik ben ervan overtuigd dat dat sneller kan, zoals in Oostenrijk (waar men 160kmph mag rijden), dat ontbreekt op bovenstaand schema.

Opvallend is dat de boetes in Polen slechts 10 pond bedragen, alsof de regering mensen aanmoedigt te snel te rijden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Verkeer in België…"

  1. PJS 21-07-2007 om 19:30

    Interessante vergelijking, België zit ongeveer in het midden. Gelukkig zijn de superboetes wat naar beneden gegaan. Ik denk dat je nu 50 euro betaald bij 0-10 km/h meer en 150 voor tussen de 10-30 km/h meer. Daarna ga je naar de politierechtbank en betaal je tussen 150-2500 euro en riskeer je je rijbewijs kwijt te geraken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...