N°5 Mercedes-Benz S65 AMG

Mercedes S65 AMG
Op basis van de Mercedes S-klasse heeft AMG de S65 AMG gemaakt. Aan het interieur heeft AMG op enkele details na niets ingrijpends veranderd. De buitenkant en de motor daarentegen zijn niet onaangeroerd gelaten…
Mercedes S65 AMG

Mercedes S65 AMG

Vooreerst is er de motor. AMG biedt een 63 en 65 AMG aan. Uiteraard bespreken we de laatste versie. De 65 laat vermoeden dat het hier om een motor gaat met 6500cc. Niets is minder waar. Deze wagen heeft ‘slechts’ 5908cc. vanwaar de 65 dan vraagt u zich af. Wel, de 63AMG is een V8-motor en de 65 een V12. Deze laatste is dus krachtiger en moet bijgevolg in zijn naamgeving dus ook meer kracht uitstralen. Pure marketing dus.
Deze wagen sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 en in 13 seconden bereikt hij 200 km/h. Spijtig genoeg treedt 50km/h later de begrenzing op…

Mercedes S65 AMG

In het interieur zorgt AMG voor sportstoelen, een sportstuur, een speciale analoge klok (een andere dan die in de standaard S), een speciaal AMG ‘tabblad’ op het dashboard, speciale zijpanelen, sportpedalen en het AMG speedshift-systeem voor een snellere schakeling.

Mercedes S65 AMG

Aan de buitenkant merken we vooral de AMG velgen op, het speciale V12 Biturbo logo, de dikke uitlaatpijpen en de lichtjes aangepaste bodykit, wat het geheel veel sportiever doet ogen dan de standaard S-klasse.

Conclusie: Mooi en luxueus interieur (vooral aan Mercedes te danken), schitterende prestaties en geweldig uiterlijk.

Deel dit bericht:

6 reacties op "N°5 Mercedes-Benz S65 AMG"

  1. XliljeezyX 04-06-2008 om 22:33

    Op deze foto vind ik het interieur te donker! liever een lichteren kleur leer

  2. MRM 04-06-2008 om 23:25

    Ik vind dat bij een AMG wel een sportief en strak interieur hoort.

  3. sedat 23-09-2008 om 12:23

    Weet er iemand soms of er al foto’s zijn van de nieuwe clk met AMG pakket?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...