Eerste Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe’s klaar

Rolls Royce Phantom Drophead Coupé
In Goodwood zijn deze week de eerste vijf Rolls Royce Phantom Drophead Coupé’s van de band gerold. Elke wagen wordt met de hand gemaakt en kost 350 manuren.

De Phantom Drophead Coupé werd eerst als concept voorgesteld op het Autosalon van Genève in 2004. De reacties waren overweldigend en het teakhout, de zelfmoorddeuren en de LED-koplampen waren bijzonder. In 2005 maakte Rolls-Royce bekend dat het de wagen zou produceren en nu zijn de eerste vijf wagens afgewerkt.

Rolls-Royce slaagt erin het interieur en exterieur vloeiend in elkaar te laten overlopen, het teakhout is duidelijk zichtbaar als de kap is geopend. Daarvoor lieten de Britten zich inspireren door luxe zeiljachten waar teakhout een belangrijke rol speelt in de afwerking. De portieren openen zoals de achterdeuren van de Phantom, omgekeerd. Dat zorgt voor een exclusieve aanblik. Het interieur is zeer precies afgewerkt en alleen de beste materialen werden gebruikt.

Voor het dak koos Rolls-Royce voor een stoffen variant. Hiervoor hebben ze bewust gekozen, het stoffen dak zou volgens Rolls-Royce stijlvoller, lichter en romantischer zijn. Aangezien de meeste kopers zich in het zonnige zuiden bevinden is het dak openlaten niet echt een probleem en dan is de Phantom Drophead Coupé één van de stijlvolste Cabriolets ter wereld.

Onder de Motorkap ligt de 6,75 liter V12 met een vermogen van 453 Pk. De wagen sprint hiermee in 6 seconden naar 100 km/h, de topsnelheid ligt op 240 km/h. Niet slecht voor een wagen van 2.620 kg! De kostprijs ligt rond de 400.000 euro.

phantom_drophead_coupe_1.jpg

phantom_drophead_coupe_2.jpg

phantom_drophead_coupe_3.jpg

phantom_drophead_coupe_4.jpg

phantom_drophead_coupe_5.jpg

phantom_drophead_coupe_6.jpg

phantom_drophead_coupe_7.jpg

phantom_drophead_coupe_8.jpg

phantom_drophead_coupe_9.jpg

Deel dit bericht:

3 reacties op "Eerste Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé’s klaar"

  1. MRM 21-07-2007 om 15:04

    rrrauwtsch!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...