BMW 760 Li

Op de negende plaats in dit lijstje: de BMW 760Li. De L verklapt reeds dat het om een luxe-uitvoering gaat. Bovenvermelde L staat voor Long Wheelbase, verlengde wielbasis (140mm), die de BMW 7 dat beetje extra comfort geeft dat we zoeken bij een luxury sedan. De 60 in de naamgeving staat voor een 6-liter motor, die de BMW de aandrijving geeft die hij verdient.

Het interieur van deze wagen is, zoals bij de meeste BMW’s zo goed als perfect afgewerkt. De HUD (Head Up Display) doet zijn werk perfect, het scherm staat perfect geörienteerd en NightVision is een optie die gewaardeerd wordt door menig gadget-liefhebbers. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en ogen zeer esthetisch en luxueus. Zo moet dat.

Bovendien geeft BMW de mogelijkheid om via het “Individual” gamma uw BMW naar eigen wensen aan te passen, wat de exclusiviteit van de wagen naar omhoog haalt.

Deze 760Li wordt aangedreven door een krachtige V12 motor, die 450Pk levert en een koppel van 600Nm. Verder is de wagen uitgerust met het ‘Dynamic Drive’ systeem dat voor comfort zorgt op zo goed als elke Europese autoweg.

Nadeel aan al dit moois is natuurlijk de prijs, €165.000, maar kwaliteit heeft uiteraard zijn prijs.

Conclusie: Schitterende wagen, spijtig dat de topsnelheid begrensd is, want het blijft een topmodel en naar mijn persoonlijke mening moeten topmodellen ook gepaard gaan met topsnelheden en 260 km/h is dat niet.