N°9 – BMW 760 Li

BMW 760 Li

Op de negende plaats in dit lijstje: de BMW 760Li. De L verklapt reeds dat het om een luxe-uitvoering gaat. Bovenvermelde L staat voor Long Wheelbase, verlengde wielbasis (140mm), die de BMW 7 dat beetje extra comfort geeft dat we zoeken bij een luxury sedan. De 60 in de naamgeving staat voor een 6-liter motor, die de BMW de aandrijving geeft die hij verdient.

Het interieur van deze wagen is, zoals bij de meeste BMW’s zo goed als perfect afgewerkt. De HUD (Head Up Display) doet zijn werk perfect, het scherm staat perfect geörienteerd en NightVision is een optie die gewaardeerd wordt door menig gadget-liefhebbers. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en ogen zeer esthetisch en luxueus. Zo moet dat.

Bovendien geeft BMW de mogelijkheid om via het “Individual” gamma uw BMW naar eigen wensen aan te passen, wat de exclusiviteit van de wagen naar omhoog haalt.

Deze 760Li wordt aangedreven door een krachtige V12 motor, die 450Pk levert en een koppel van 600Nm. Verder is de wagen uitgerust met het ‘Dynamic Drive’ systeem dat voor comfort zorgt op zo goed als elke Europese autoweg.

Nadeel aan al dit moois is natuurlijk de prijs, €165.000, maar kwaliteit heeft uiteraard zijn prijs.

Conclusie: Schitterende wagen, spijtig dat de topsnelheid begrensd is, want het blijft een topmodel en naar mijn persoonlijke mening moeten topmodellen ook gepaard gaan met topsnelheden en 260 km/h is dat niet.

Deel dit bericht:

2 reacties op "N°9 – BMW 760 Li"

  1. PJS 17-07-2007 om 16:34

    Volgens mij de beste zakenauto. Hij mist alleen dat klein sprankeltje om er een echte top luxury car van te maken.

  2. Peter 29-09-2009 om 19:22

    Klein sprankeltje? Beetje extra comfort? Miere…..hebben we het hier soms over dubbel glas?,oh foei toch maar wel ballen in de vorm van een brute V12 met meer koppel dan je ooit nodig zult hebben. Ben vandaag in China van de plaats Yuyao (omg. Ningbo) naar Shanghai Pudong airport vervoerd in een splinternieuwe. Wat ik wil zeggen is dat ik het een geweldige auto vond. Eéncylinder vrachtwagentje inhalen? Even subtiel het gaspedaal aanraken en voor je met je ogen kunt knipperen is de lady er voorbij en kun je alweer naar de rechterbaan. Waar in China zijn de Autobahnen zonder speed limit? China? Ja mensen deze autos worden volop verkocht in het land van het wassende kapitaal. Er zijn veel eigenaren van ondernemingen die door hard te (laten) werken heel veel geld verdienen en die zich graag op een relaxte manier in een luxe limo zoals de BMW 760 LI verplaatsen. In China, waar de economische recessie schijnbaar minder hard te voelen is kwam ik heel veel 740LIs tegen en een enkele 760LI. Om de rijke fabriekseigenaren tegemoet te komen is deze limo gewoon van voorraad leverbaar. Levertijd in het geval van mijn klant was 14 dagen. Jammer dat de BMW is begrensd? Sorry, koop dan een motorfiets, bij voorkeur iets wat 300+ haalt als je zonodig het rijbewijs kwijt wil raken. De 760LI heeft op mij de indruk gemaakt van een zeer comfortabele, brute reislimo. Enige minpuntje is kofferruimte. Het is tog geen gezinsauto? Moet er dan meer dan een golftas in passen? Jahahahaah Directie auto in Europa, gezinsauto in China. Wen er maar vast aan mensen. De Chinesen hebben geld en geven het graag uit aan alle mogelijke topklasse automobielen. Hier geen slooppremie nodig om autos te verkopen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...