Laatste Pagani Zonda geproduceerd

Pagani Zonda
De laatste straatversie van de Pagani Zonda is van de band gerold. Voorlopig produceert Pagani enkel nog de Zonda R, de circuitversie van de Zonda. De Italiaanse Hypercar is dus tijdelijk niet meer verkrijgbaar.

Pagani heeft zich met de Zonda tussen de grote Italianen kunnen plaatsen. De wagen is gemaakt uit koolstofvezel en is daarmee relatief licht, de kracht komt uit een V12 van AMG. De eerste Zonda, de C12, haalde daarmee 408 pk uit een 6 liter. Later kwam er de C12 S die met een 7,3 liter V12 555 pk wist te produceren. Hiermee kan de Pagani van 0-100 in 3,7 seconden en ligt zijn topsnelheid op 354 km/h.  In 2005 kwam er nog de Zonda F, die met een opgekrikte Zonda S motor voorzien is van 602 pk.

Top Gear bespreekt de Pagani Zonda F

Deel dit bericht:

5 reacties op "Laatste Pagani Zonda geproduceerd"

  1. MRM 17-07-2007 om 18:11

    spijtig dat dit het einde moet betekenen van een dergelijke sportwagen. RIP

Reageer

Reactie aan het plaatsen...