Rolls Royce Phantom – Nr. 2

Rolls Royce Phantom - 2
Rolls Royce heeft altijd al tot de verbeelding gesproken, het heeft dat klein beetje extra ten opzichte van andere merken. Het is zo verfijnd als de Britse tea culture, het lijkt saai maar er zit zoveel gevoel en passie in dat je er gaat van houden. De Rolls Royce Phantom is Britse cultuur op zijn best.

Alleen al zijn bombastische uitstraling dwingt respect af. De grille die al jaren meegaat bij Rolls Royce is terug van de partij samen met het boegbeeld van het merk: The Spirit of Ecstasy. Er is voor het eerst wel Duitse invloed, BMW is nu eigenaar van Rolls Royce, maar er is niets van de Rolls Royce essentie verloren gegaan en dat is belangrijk. De Phantom is wel moderner geworden, zo kan The flying lady nu veilig opgeborgen worden onder de motorkap en blijven de wieldoppen recht staan zodat je het RR-logo altijd kan lezen. Verder heeft de wagen bijvoorbeeld ook geen toerenteller maar een Power reserve dial en is hij voorzien van zelfmoorddeuren. Ik ben een fan van zulke Britse verfijningen, het maakt het geheel zo bijzonder. Zo occasioneel om ermee te kunnen rijden. Het interieur is zoals je mag verwachten van een limousine: luxueus en zéér verfijnd.

Motorisch hoeft de Rolls zich ook niet te schamen, een dikke 6,8 liter twaalfcilinder zorgt voor 460 Pk. En ondanks dat het bij deze wagen niet om snelheid gaat haalt hij gemakkelijk 240 km/h en kan hij van 0 naar 100 in 6 seconden. De wagen is trouwens ook niet aan de lichte kant, het Britse schip is 5,83 meter lang en weegt 2485 kg. Kostprijs voor deze Rolls Royce Phantom is om en bij de 500.000 euro

De grote concurrent van deze wagen is Maybach, zoals je hebt gemerkt kom die niet in mijn top15 voor. De Maybach is niet alleen goedkoper (275.000 euro), sneller naar 100 (5,5 seconden) en heeft hij 550 Pk’s, toch mist de Maybach de verfijning en uitstraling die de Phantom wel heeft. De Maybach oogt goedkoper, het logo lijkt Japanees en de wagen zal nooit de Rolls Royce overtreffen behalve op het vlak van gadgets. Daar staat de Maybach van Mercedes wel zeer sterk.

Rolls Royce Phantom Achter
Rolls Royce Phantom Achterkant

Rolls Royce Phantom Interieur
Rolls Royce Phantom Interieur

Rolls Royce Phantom “Zelfmoorddeuren”
Rolls Royce Phantom Zelfmoorddeuren

Spirit Of Ecstasy
Spirit Of Ecstasy

De concurrent van de Rolls Royce Phantom: de Maybach 62
Maybach 62

Jeremy Clarkson bespreekt de Rolls Royce Phantom in Top Gear

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...