Bentley Continental GT – Nr. 5

Bentley Continental GT - 5
De Bentley Continental GT wil breken met het imago van Bentley zijnde wagens voor saaie mannen in een tweed jasje en de radio op Klara. Vroeger stond Bentley voor HET luxevervoermiddel naast Rolls Royce voor staatsmensen. Maar sinds Volkswagen Bentley overkocht waait er een nieuwe wind.

De Continental is getekend door de Belg Dirk Van Braeckel en distantieert zich grotendeels van de Bentley Arnage en Azure die nog steeds een klasse apart zijn. Kunnen we deze wagen mooi noemen? Ja, ik vind van wel, een frisse restyling van de “ouderwetse” Bentley look. Zo staat de grille vooraan voor het eerst hellend, iets wat vroeger ondenkbaar was. Aan de achterkant valt de bolle vorm gekoppeld met twee klompen van achterlichten op. De volledige lijn is sportief, het is een unieke auto, gemaakt met oog voor detail en persoonlijke aandacht. Zo is het afwerkingsniveau van het interieur moeilijk te overtreffen. Het zorgt voor een stijlvol geheel.

Motorisch kreeg de Bentley Continental de 6 liter W12 motor van Volkswagen die ook gebruikt werd in de Phaeton (420Pk), Touareg (450Pk) en Audi A8 (450Pk). Dat is uiteraard niet genoeg voor een Bentley daarom schroefden ze er nog twee turbo’s op om zo op 560pk te komen. Dat maakt de 4deurs versie van de Continental, de Continental Flying Spur, de snelste vierdeurs ter wereld met een topsnelheid van 318 km/h. De GT en GTC (cabrio versie) doen het trouwens met dezelfde snelheid. De Bentley Contintental accelereert van 0 – 100 in 4,7 seconden. Het unieke platform en luchtveringen van de wagen werden trouwens weggeplukt uit Volkswagens topmodel de Phaeton. Critici noemen deze Bentley dan ook graag een grote Volkswagen maar het is meer dan dat. Het is een combinatie van een bijgeschroefde VW W12 motor en een moderne interpretatie van een Bentley. Daar is niets verkeerd mee.

Deze wagen is dan ook één der beste Gran Tourers ter wereld. Comfortabel, snel en prachtig. Hieronder wat foto’s en besprekingen.

Vooraanzicht Bentley Continental GT
Bentley Continental GT Vooraanzicht

Interieur Bentley Continental GT
Bentley Continental GT Interieur

Bespreking Jermy Clarkson Bentley Continental GT

Bespreking James May Bentley Continental Flying Spur

Deel dit bericht:

1 reactie op "Bentley Continental GT – Nr. 5"

  1. martin 29-04-2011 om 8:49

    super aoto

Reageer

Reactie aan het plaatsen...