Audi R8 – Nr. 7

Audi R8
Dit is de eerste tweezits sportcoupé (de TT is een vierzits Coiffeurcoupé) die Audi ooit heeft gebouwd. En wat voor één! Dankzij de ervaring met de S modellen en de techniek van het overgekochte Lamborghini is dit een frontale aanval op de Porsche 911. Deze auto werd enkele jaren geleden geïntroduceerd als de “Audi Le Mans Quattro” en is ondertussen verkrijgbaar als Audi R8.

De wagen heeft een prachtig design, het lijkt zelfs een beetje op een baby-Bugatti. Dat zou ons niet hoeven te verbazen want Bugatti behoort tot dezelfde VW-groep. Het valt op dat de vier ringen op de voorklep zijn geplaatst en niet in de grille, zoals gebruikelijk bij Audi. De zwarte luchtinlaten en de LED’s onder de voorlichten zorgen voor een mooie look. Achteraan zit de motor onder glas zodat niemand deze 4,2 liter V8 moet missen. Het interieur is erg gefocused op de bestuurder en is mooi afgewerkt zoals je van elke Audi mag verwachten. Toch missen we dat beetje extra. De opvallendste elementen zijn het afgeplat stuurwiel zoals bij Lamborghini en de verchroomde versnellingsbak die op de optielijst staat. Allround kunnen we concluderen dat de R8 er vanbuiten gelikt uitzit maar dat het interieur niet echt opvallend is.

Motorisch kreeg deze Audi R8 een 420 Pk sterke 4,2 FSI motor die van 0 naar 100 kan in 4,6 seconden. Leuk is dat Audi voor één keer geen snelheidsbegrenzer heeft ingebouwd, de wagen kan dus de volle 301 km/h halen. Deze wagen zal in België vanaf 110.000 euro verkrijgbaar zijn, maar schrik niet van de grote (en dure) optielijst. In de toekomst zou men de R8 trouwens uitrusten met een 500 Pk sterke V10 uit de Lamborghini Gallardo. Wat de prestaties zijn met deze motor is nog niet bekend. We kunnen wel stellen dat de R8 een mooi en krachtig alternatief is voor een minder originele Porsche 911.

Interieur
Audi R8 Interieur

Audi R8 Versnellingsbak
Audi R8 Versnellingsbak

Promotiefilmpje

Deel dit bericht:

6 reacties op "Audi R8 – Nr. 7"

 1. bloem 13-07-2008 om 21:37

  Als porsche liefhebber en rijder moet ik toch reageren.
  Porsche 911 turbo , 480 PK , 0-100 km 3.9 seconden kan je onmogelijk vergelijken met audi R8 , porsche is niet zomaar een auto maar een legende. Zullen we eens kijken binnen afzienbare tijd hoeveel audi R8 er nog zullen rondrijden ? Ook 60 procent van alle audi ooit gemaakt net zoals porsches ?

 2. XliljeezyX 11-08-2008 om 19:16

  @Bloem zeker niet 60% van alle audi’s een R8
  R8 redt het niet bij de zakenatuo’s A4, A6!

  Maar audi heeft wel samen met porsche gewerkt.
  hoe wil je anders in een Audi S2 een porsche motor krijgen? (op een LEGAALEN manier)
  (laate reactie nou-en?)

 3. Jur 10-03-2010 om 18:25

  En sowieso is de r8 kwalitatief stukken beter!!!
  Audi r8 auto van 2007 en porsche 911 auto van…?(top gear)
  Als de Porsche mooier, sneller en kwalitatief beter zou zijn, waarom staat er dan een r8 achter m’n garagedeur?

 4. XliljeezyX 10-03-2010 om 21:17

  @Jur, kwestie van smaak, gevoel en persoonlijke eigenschappen?

 5. Jur 13-03-2010 om 20:20

  Daar zit ook weer iets in:P

 6. Mrnix 14-03-2010 om 10:21

  + een porsche is iets voor alledaags gebruik, en dat terwijl de R8 daar minder voor geschikt is (ik zeg niet NIET maar MINDER) aangezien het een goeiekope versie is van een lambo(en die zijn ook niet voor alledaags gebruik)… een porsche is niet ZOMAAR een sportauto zoals de R8, maar een levende legende…
  en btw je hebt een update nodig jur: de porsche turbo van 2010 is de SNELSTE auto ooit die in zo grote aantallen is gemaakt… 3,2sec nr 100 met het sport chrono package laat R8 dat maar 1ns verslaan 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...