Wiesmann GT – Nr. 9

Wiesmann GT - 9
De Wiesmann GT is ongetwijfeld de grootste “pimp wagen” uit het rijtje, de GT werd door playboy zelfs verkozen tot sexiest car in 2006. Dat is ongetwijfeld terecht, een brute BMW M3 motor wat moderne retro-styling en explosieve prestaties zijn de basis voor deze wagen.

De looks kunnen we op zijn minst origineel noemen, een moderne interpretatie van een retro design die de wagen een prachtige uitstraling geeft. De auto wordt uiteraard volledig met de hand gemaakt en de retro look zet zich naadloos verder in het interieur. Binnenin valt vooral op dat de wijzertjes niet achter het stuur zitten maar in het middenconsole. Uiteraard zijn deze volledig retro afgewerkt, het plaatje klopt volledig.

De motor van deze retro bak werd geleverd door BMW en werd ook gebruikt in de BMW M3. Dit is een 4,8liter V8 motor die 367 Pk’s naar de wielen stuwt. Doordat de wagen amper 1240kg weegt kan een sprint naar 100 km/h in 4,6 seconden en ligt zijn topsnelheid op 280 km/h. Op termijn zou de V10 motor uit de BMW M5 erbij komen, wat de prestaties van de wiesmann zullen zijn met meer dan 500 pk’s onder de motorkap is nog onbekend.

Als je een originele en aparte wagen wilt dan zit je met de Wiesmann GT zeker goed. De wagen is te koop voor 115.784 euro. Voor meer informatie verwijs ik jullie naar het officiële informatieboekje (.pdf) Een inside shot van de wagen vind je hieronder:
Wiesmann GT interieur retro

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...