BMW 7 – Nr. 11

BMW 7 - 11
Dit is de laatste “executive car” in mijn lijstje. Voor mij dan ook de stijlvolste en prachtigste zakenauto die er bestaat. Inderdaad, de Mercedes S-Klasse valt buiten mijn top 15. Als het een troost mag zijn hij zou wel in mijn top 20 lijstje staan. Nu verder naar de BMW 7 reeks, deze heeft met zijn zakelijk design toch wel een groot voordeel. Hij is ruim en heeft niet dezelfde gecurvde looks als de BMW 5 reeks. De 7 reeks is strakker en dat wens je ook als bedrijfsleider of manager.

Deze 7 reeks heeft uiteraard een grote lijst aan motoren ter beschikking. Het topmodel de 760Li heeft 445 pk en is te koop vanaf €127.550. Deze vierdeurs salon kan in minder dan 6 seconden naar 100 km/h schieten, niet slecht voor een 2300 kg wegende auto.  De snelheid is begrensd tot 250 km/h maar zal daar onbegrensd meer dan 50 km/h bijdoen. Uiteraard valt er ook “goedkoop” te dieselen, voor €66.300 krijg je een 730d die 231 pk genereert. Deze doet het sprintje naar 100 in 8 seconden.

Uiteraard gaat het bij zulke limousines niet om sprintsnelheid maar om de zakelijke uitstraling en comfort bij constante (hoge) snelheid op de autostrade. Deze wagen heeft alle comfort aan boord om achteraan of vooraan relaxed verder te werken terwijl u aan hoge snelheid uw volgende vergadering nadert. De 7 reeks is standaard uitgerust met idrive, het handige consolebedieningssysteem van BMW, waarbij je elk detail van uw wagen kan instellen. Het interieur is verder “impecable”, een afwerkingsniveau om van te watertanden. Enkele inside shots:

Het interieur
BMW 7 Interieur

Idrive
BMW 7 Idrive

Morgen opnieuw een wagen uit de BMW reeks.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...