Nissan Juke N-Tec
Nissan introduceert de Juke N-Tec special edition, die beschikt over een high-end infotainment systeem.

Je route uitstippelen nog voor je de auto instapt. Dat is vanaf nu mogelijk met de Nissan Juke N-Tec, waarin een Connect infotainment systeem van de laatste generatie wordt geïntroduceerd. Je krijgt in de speciale editie een 5,8-inch kleur aanraakscherm, Bluetooth connectiviteit en een satellietnavigatie. Met een PC of tablet kan je vervolgens de bestemming en route-opties doorsturen naar de wagen, die op voorhand reeds de optimale weg plant en eventueel interessante tussenstops inlast.

Maar de Juke N-Tec onderscheidt zich niet enkel technologisch, ook cosmetisch werd er licht ingegrepen. De crossover rijdt op 18-inch tweekleurige velgen en krijgt glanzend zwarte spiegelkapjes en B-stijlen. Er zijn acht koetswerkkleuren te verkrijgen gecombineerd met drie interieurafwerkingen. Een automatische airco, achteruitrijcamera met kleurendisplay, automatische lichten en ruitenwissers, USB-support en een met leder bekleed stuurwiel en versnellingspook zijn allemaal standaard.

Het pookje telt zes versnellingen bij de voorwielaangedreven versie en elke diesel, terwijl de variant met vierwielaandrijving een XTRONIC M-CVT-transmissie meekrijgt. De N-Tec is verkrijgbaar met 1.6-liter atmosferische benzinemotor (117 pk) of met een 1.6-liter DIG-T met 190 pk. De dieselvariant is de 1.5-liter dCi met 110 pk en een CO2-uitstoot van slechts 124 g/km. De Juke N-Tec wordt vanaf deze maand gecommercialiseerd.