Mercedes E Superlight
De volgende generatie van de Mercedes E-Klasse zou een superlichte variant krijgen, die amper 1.300 kg in de schaal zou leggen.

Dat meldt AutoBild alleszins. Volgens hen zal Mercedes in 2015 een superlichte variant van de Mercedes E-Klasse op de markt brengen. Hij zou dankzij het gebruik van koolstofvezel en andere exotische materialen niet meer dan 1.300 kg in de schaal leggen, da’s toch een goede 350 kg minder dan de huidige E-Klasse.

En daarmee zal Mercedes de problematiek van de moderne wagen proberen te tackelen. Nieuwe wagens moeten alsmaar zuiniger worden, maar daarvoor wordt er door start/stop-systemen en batterijen meer gewicht in een wagen geplaatst, wat niet goed is voor het verbruik en de agiliteit van de wagen. Dankzij het verminderen van het overgewicht van de E-Klasse, kan men dus nog steeds in alle comfort en sportiviteit zuinig rijden, dat is alleszins het principe.

Onder de motorkap zou het ook zuinigheid troef worden. Daar vinden we normaal gezien een 50 pk sterke elektromotor terug die samen zal werken met een 150 pk sterke brandstofcel. Er wordt ook gesproken over een zescilinder benzinemotor die een elektromotor aangemeten zou krijgen. Benieuwd wat we mogen verwachten… Aan de buitenkant zouden we gelijkenissen vinden met de recente conceptmodellen van Mercedes, zoals de F125 en de F800.