Lexus GS 2012
En de eerste foto’s van de nieuwe Lexus GS zijn een feit! We zien de wagen in het echt op het autosalon van Frankfurt. 

De eerste beelden van de Lexus GS bevestigen de eerdere vermoedens die we hadden: de voorkant gelijkt sterk op die van de Lexus CT200h. Dit maakt hem dus behoorlijk strak. Ook achteraan vinden we strakke lijnen terug, iets wat we van Lexus normaal niet zouden verwachten. De wielbasis van de wagen is gelijk gebleven, maar de auto werd iets breder. Dankzij een iets langere kont, beschikt de wagen over 50% meer laadvermogen. Klinkt alvast goed! Zeker als je weet dat de nieuwe GS 70 kg lichter is dan zijn voorganger.

Onder de motorkap van dit model ligt een 3.5 liter grote V6-motor die voor minstens 277 pk moet zorgen, dat vermogen weet Lexus toch te puren uit de motor die in de Lexus RX350 ligt. Uiteraard komt er ook een hybride versie van de Lexus GS, die naar alle waarschijnlijkheid GS450h zal gaan heten. Het vermogen daarvan zal minstens 340 pk bedragen.

Aan de binnenkant valt het op dat Lexus een behoorlijk andere styling verkiest dan meestal het geval is. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Jammer genoeg vinden we op het eerste zicht groene digitale tellers terug die inmiddels al jaren verouderd zijn. Jammer, maar het klokje in het midden ziet er dan wel weer veelbelovend uit, net zoals de centrale Remote Touch bediening van het infotainmentsysteem. (via AB)

Lees & bekijk hier onze rijtest met de Lexus GS450h.
Lees hier onze rijtest met de Lexus RX450h.