Jaguar XF
Jaguar lanceert een nieuwe dieselmotor in de nieuwe Jaguar XF en laat direct weten dat de nieuwe motor 1.313 km in één keer kan afleggen.

De nieuwe motor is een 2.2 liter grote dieselmotor die 190 pk levert en in staat is om in 8,5 seconden de snelheid van 100 km/u te bereiken vanuit stilstand. De topsnelheid bedraagt 225 km/u. De wagen stoot 149 gram CO2 uit per km, wat zeker niet slecht is voor een wagen uit zijn klasse. De nieuwe Jaguar XF krijgt een achttraps ZF-versnellingsbak die gekoppeld werd aan een start/stop-systeem.

De nieuwe Jaguar XF is erin geslaagd 1.313 km af te leggen op één tank diesel. Hij reed van Castle Bromwich in Birmingham, waar hij van de band rolt, naar München. Tijdens die rit had de nieuwe XF nood aan 64 liter brandstof, omgerekend gemiddeld zo’n 4,9 liter per 100 km. Dus, als je zuinig wil zijn en toch beschikken over veel luxe, is de nieuwe Jaguar XF misschien wel iets voor jou. Volgens fabrieksopgave drinkt de nieuwe XF weliswaar 5,4 liter per 100 km, 0,2 liter meer dan de BMW 520d.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF-S.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR.