Audi R8 GT Spyder
Audi heeft zonet de Audi R8 GT Spyder onthuld, in totaal worden 333 stuks van deze extra sportieve R8 Spyder gebouwd.

Een verrassing is de komst van de R8 GT Spyder niet, Audi had namelijk eerder al schetsen vrijgegeven van de extra sportieve R8 Spyder. Net als de R8 GT krijgt deze een 5.2-liter V10 onder de motorkap met 560 pk, 35 pk meer dan de standaard R8 5.2 V10. Daarnaast werd ook op gewicht bespaard, in totaal is Audi erin geslaagd om 85 kilogram weg te halen, wat het totaalgewicht op 1.640 kg brengt. De R8 GT Spyder sprint dan ook van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden en is in staat een topsnelheid van 317 km/u te behalen.

Net als de Audi R8 GT die vorig jaar werd onthuld zal deze R8 GT Spyder in een gelimiteerde oplage gebouwd worden. In totaal zullen er 333 exemplaren worden verkocht, elke wagen krijgt een individueel serienummer. Visueel zien we dezelfde wijzigingen als bij de R8 GT Coupé, met een nieuwe voorbumper, rode GT badges, ronde uitlaatpijpen, een grote diffuser en verdonkerde LED achterlichten. Verder staat de R8 GT Spyder op 19″ velgen en zorgen ceramische remmen ervoor dat je erg efficiënt kan stoppen. Het ESP-systeem van de R8 GT Spyder beschikt ook over een Sport-modus, die je iets meer vrijheid geeft als bestuurder.

In het interieur zit je in kuipstoelen die in een koolstofvezel versterkte polymeer zijn opgetrokken en zo in totaal 31,5 kilogram helpen besparen. Net als elke R8 Spyder beschik je over een softtop dak dat in 19 seconden opent of sluit tot een snelheid van 50 km/u. De Audi R8 GT Spyder is er in Duitsland vanaf 207.800 euro, de Belgische prijs zal hier niet ver vanaf liggen.