Mercedes GL Grand Edition
Mercedes stelt de Grand Edition voor van haar GL-Klasse. Alsof er nog een extra pakket nodig was om te tonen dat deze kolos immens is…

De Mercedes GL Grand Edition kent dezelfde afmetingen als de Mercedes GL, maar zou een stuk eleganter moeten zijn dan de standaard Mercedes GL. Hij beschikt over een comfortabeler interieur met onder meer lederen zetels die twee contrasterende kleuren hebben, nieuwe materialen aan de binnenkant en speciale velgen. Mercedes voorziet ook – op zijn minst discutabele – interieurverlichting. Er is plaats voor 7.

Je kan dit model aan de buitenkant herkennen aan zijn donkere koplampen, zwarte grille en speciale voorbumper. Uiteraard beschikt dit model over de inmiddels obligate LED-dagrijlichten. Verdere details zoals speciale kleuren, de 20″ grote lichtmetalen velgen en het veelvuldig gebruik van chroom maken deze GL-Klasse Grand Edition tot iets unieks.

Onder de motorkap kunnen er verschillende motoren liggen met vermogens variërend tussen 211 pk en 388 pk. De meest zuinige motor verbruikt 8.9 liter per 100 km, het snelste exemplaar sprint dan weer van nul naar honderd in 6,5 seconden. Niet slecht voor een dergelijke immense wagen.

Standaard krijg je bij dit uitrustingsniveau de AIRMATIC luchtvering en een Adaptive Damping System, ADS genaamd. Hierdoor biedt de GL niet enkel een ongezien comfort, maar kan hij zich ook off-road verweren. Dankzij de luchtvering heeft de wagen een bodemvrijheid van 307 millimeter in de hoogste stand. Dankzij zijn bak met lage verhoudingen en het standaard Off-Road Pro pack, is de GL een rasechte off-roader. Beschikbaar vanaf ongeveer €82.000.