Lotus Elan Concept
Het is sinds de fabuleuze persvoorstelling in Parijs al een tijdje opmerkelijk stil bij Lotus. Misschien bewust, want de plannen lopen vertraging op.

De grote show die het merk bracht op het autosalon van Parijs was ongezien. Lotus stelde er namelijk zes verschillende conceptmodellen voor, en beloofde een ware revival van het merk. Een sleutelmodel in dat verhaal was de Lotus Elan, die zou gelanceerd worden in 2013 en tegelijk de Evora vervangen. Maar nu horen we andere geluiden bij Lotus, het merk wil de Evora, die in 2009 werd gelanceerd, een meer traditionele levenscyclus geven. Lotus wil dat het model tot 2016 op de markt blijft, om dan pas door de Elan vervangen te worden.

Om de pijn wat te verzachten zal Lotus de komende jaren wel nieuwe varianten van de Evora lanceren. Het gaat eerst en vooral om de Evora S met 350 pk en een versie met automaat, die beide dit jaar nog gelanceerd zullen worden. Maar Lotus weet dat dat niet voldoende zal zijn, daarom komen er nog meer toevoegingen voor het Evora gamma. Het zou eventueel gaan om een Cabrio en lichtere circuitversie van het model.

Toch wordt het enkele jaren stil bij de Lotus-dealers, want aangezien de productie van de Elise en Exige deze zomer stopt, staat de Evora er nog tot 2013 alleen voor. Dan pas zou de Lotus Esprit het gamma aanvullen, maar aangezien deze bovenaan het gamma zou moeten komen en meer dan 100.000 euro moet opbrengen, mogen we verwachten dat de Evora nog tot 2016 alleen voor het verkoopvolume zal mogen zorgen. Wat er zal gebeuren met de andere conceptmodellen van het merk is nog niet duidelijk. De Lotus Elite, Elise en Eterne blijven voorlopig enkel als concepten in de geschiedenisboeken staan. (Via: Car&Driver)

Lotus Elan Parijs