Mercedes ML63 AMG spyshots
Vorige week hadden we nog beelden van de Porsche Cayenne Turbo S, nu is zijn toekomstige concurrent aan de beurt. De Mercedes ML63 AMG ondergaat momenteel hevig testwerk op de Nürburgring.

Het testexemplaar is nog voorzien van een hele hoop camouflage, wat redelijk logisch is aangezien het basisexemplaar nog onthuld moet worden. De lancering van de nieuwe ML-klasse staat gepland voor begin volgend jaar, misschien krijgen we de officiële onthulling wel te zien in september op het Autosalon van Frankfurt.

De ultieme SUV van Mercedes wordt – op de GL na – naar goede gewoonte de ML63, deze keer voorzien van het nieuwe 5,5-liter bi-turbo AMG motorblok. In andere modellen kregen de ingenieurs een misselijke 571 pk uit de achtcilinder, we verwachten dat bij deze kolos de prestatiecijfers rond dezelfde waarden zullen liggen.

Wie nood heeft aan een terreinwagen met sportwagenalures mag dat gerust laten weten in de comments, voor de normale medemens voorziet Mercedes gelukkig ook nog een uitgebreid aanbod van benzine- en dieselmotorisaties. Deze zorgen voor vermogens tussen de 200 en 450 pk, wat moet volstaan. Standaard komt de ML met vierwielaandrijving.

Dankzij de bewegende testbeelden vanop de Nurburgring kunnen we al een beeld vormen van hoe de brutale ML er zal uitzien. Grote voorbumper, aggressieve styling, uitgeklopte wielkasten en achteraan een vierdelige uitlaat die de omstanders kan trakteren op een oorverdovend uitlaatgeluid. (Via: TS)