Jeep Grand Cherokee
Jeep zal de nieuwe Grand Cherokee voorstellen op het autosalon van Genève en introduceert in één klap ook een nieuwe 3.0 liter dieselmotor.

De nieuwe 3.0 liter grote V6 dieselmotor ontwikkelt een vermogen van 241 pk en genereert 550 Nm. In vergelijking met zijn voorganger beschikt hij over 10% meer vermogen en 8% meer koppel. Het verbruik komt neer op 8,3 liter per 100 km, een daling van 17% ten opzichte van zijn voorganger. Per gereden kilometer stoot de Cherokee 218 gram CO2 uit. Deze turbodiesel is uitgerust met de MultiJet II technologie, die Jeep geleend heeft van moederbedrijf Fiat.

De nieuwe Grand Cherokee is leverbaar in 2 nieuwe uitvoeringen: Laredo en Limited. Deze twee uitvoeringen staan in het gamma naast de Overland-versie die al op de markt is. De twee nieuwe uitvoeringen zijn beschikbaar met de Pentastar V6 benzinemotor en de V6 dieselmotor. De Overland-versie is met alle motoren beschikbaar, ook een 5.7 liter grote V8-motor dus.

De nieuwe Grand Cherokee wil niet de zoveelste SUV zijn, daarom heeft Jeep geprobeerd het ideale compromis te vinden tussen terreincapaciteiten en comfort. Inmiddels is deze Grand Cherokee al aan zijn vierde generatie toe, Jeep heeft dus al voldoende ervaring. Het interieur werd volledig vernieuwd om voor nog meer comfort dan voorheen te zorgen.

De nieuwe pneumatische ophanging die de naam Quadra-Lift meekrijgt, is een primeur voor Jeep. Dit systeem laat de hoogte van het koetswerk 10,5 cm variëren. De Grand Cherokee beschikt over vijf voorgeprogrammeerde hoogte-instellingen. Daarnaast kan je als bestuurder ook gebruik maken van het Selec-Terrain systeem dat je toelaat te kiezen uit vijf verschillende instellingen, naargelang de ondergrond. Ons oordeel over dit model lees je wanneer het autosalon van Genève haar deuren opent.

Jeep Grand Cherokee Overland