Mini Cooper JCW 2011
John Cooper Works (JCW) heeft een nieuw tuning pakket aangekondigd voor de gefacelifte MINI.

Het John Cooper Works Pakket voor de MINI Cooper en MINI Cabriolet geeft de wagens een stilistische toets, met een zwarte boord rondom de onderkant van de wagen, een honingraat grille en exclusieve zijschorten. Zo krijgen de MINI modellen de distinctieve JCW look. Binnenin vind je rode stiksels die contrasteren met het zwarte leder van het stuurwiel, JCW-badges op de dorpels en een opgesmukte versnellingspook voor de manuele versies.

Verder zitten in het pakket ook 17″ lichtmetalen wielen begrepen, DTC (Dynamic Traction Control) en EDLC (Electronic Differential Lock). Deze twee systemen vullen het standaard stabiliteitssysteem aan. Het pakket is bovendien beschikbaar voor alle varianten van de MINI Cooper en Cabriolet.

Upgrades voor onder de motorkap zijn eveneens beschikbaar voor de MINI Cooper S, MINI Cooper S Clubman en MINI Cooper S Cabriolet. De twin-scroll 1.6-liter viercilinder turbomotor kan geoptimaliseerd worden om 202 pk te leveren en 250 Nm koppel. Indien het 17″ schoeisel te klein bevonden wordt, kan men ook opteren voor de optionele 18″ Cross Spoke Red Stripe lichtmetalen velgen. Het JCW Pack zal vanaf de lente te vinden zijn op de optielijsten. (Via:WCF)