BMW M5 2012 Frozen Gray
Niet dat we nog niet genoeg impressies van de toekomstige M5 hebben gezien, maar voor een mat grijs exemplaar maken we graag een uitzondering.

Een conceptmodel van de BMW M5 zal midden april op het autosalon van Shanghai onthuld worden, tot die tijd moeten we het stellen met impressiefoto’s allerhande. Op de foto’s van M5board zien we de gebruikelijke opsmuk voor M-modellen, met een agressieve voorbumper, grotere luchtinlaten en in dit geval sportieve zwarte velgen. De motorkap is in dit geval onaangeroerd, maar vermoedelijk zal die bij het productiemodel wel wat meer sportiviteit vertonen. Achteraan is uiteraard plaats voor vier uitlaatpijpen, een subtiele kofferspoiler en een diffuser. De ‘Frozen Grey’ lakkleur zorgt in dit geval voor een extra touch.

Over wat er zich onder de motorkap zal afspelen is er een algemene consensus bereikt. De fans zullen de ongeblazen V10 vaarwel moeten zeggen en de Twin-Turbo V8 in de armen moeten sluiten. Deze 4.4-liter V8 zal weliswaar voor 578 pk en 720 Nm koppel zorgen, waardoor de nieuwe M5 van 0 naar 100 km/u zal sprinten in 4,4 seconden. Nieuw is wel dat deze V8 volgens de laatste geruchten over een functie zal beschikken die cilinders kan uitschakelen, hierdoor zou het verbruik ten opzichte van de vorige M5 dalen met 25 tot 30%. Of dit gerucht klopt zullen we weliswaar pas weten na de onthulling van het conceptmodel in Shanghai, of bij de onthulling van het productiemodel in Frankfurt. De nieuwe BMW M5 zal begin 2012 bij de dealers staan.

Lees hier onze rijtest met de BMW 5-Reeks

BMW M5 2012 Frozen Gray 1