Saab 9-5 Estate Genève 2011
Dat Saab de 9-5 Estate in Genève ging tonen, was al een tijdje duidelijk. Nu is ook de eerste foto officieel, al zagen we eerder al een gelekt beeld

Saab is de enige constructeur die van haar topmodel ook een Estate-versie op de markt brengt. Geen enkel ander premium-merk doet dit. De Estate-versie van de Saab 9-5 beschikt over een verlengde daklijn, die toch nog steeds redelijk aflopend is. Op die manier combineert Saab een uitstekend laadvermogen (527 liter – 1600 liter) met een dynamische zijlijn.

De koffer bevat volgens Saab intelligente laadelementen, zoals een vloer die in verschillende delen opgevouwen kan worden, een flexibele U-rail en een afsluitbaar gedeelte in de kofferruimte, waar bijvoorbeeld vloeistoffen opgeborgen kunnen worden. De klep kan optioneel via een afstandsbediening geopend worden. De kofferruimte werd getest op geluidsdichtheid. De Saab 9-5 Estate zou bijgevolg even geruisloos moeten zijn als de Sedan.

Het motorengamma van de Saab 9-5 Estate is identiek aan dat van de Saab 9-5 Sedan. Enkel turbomotoren dus met vermogens tussen 160 en 300 pk. Net zoals bij de sedan is ook XWD, vierwielaandrijving, op deze Estate beschikbaar. De Saab 9-5 Estate zal iets duurder zijn dat de Saab 9-5 Sedan en zal vanaf september bij de dealer te verkrijgen zijn.

Saab 9-5 Estate Genève 2011