Ford Focus Electric
Zoals eerder deze week aangekondigd, werd de Elektrische Ford Focus officieel voorgesteld op de CES beurs in Las Vegas.

De Opel Ampera en Nissan Leaf mogen dan de show gestolen hebben voor elektrische wagens in 2010, Ford zal het hen lastig maken in 2011 met haar eerste elektrische wagen, de Focus Electric. De wagen met nuluitstoot werd gisteren voorgesteld op de Consumer Electronics Show en de wagen zou eind 2011 gelanceerd worden in Noord-Amerika. Europese klanten zouden nog geduld moeten uitoefenen tot iets voor 2013.

Visueel heeft de elektrische Ford Focus een verbeterde aerodynamica meegekregen om de luchtweerstand tegen te gaan. Dat zien we aan de veranderde neus, waarin je met wat fantasie nog een Aston Martin Cygnet kunt herkennen. Een ander belangrijk verschil met de conventionele Focus is natuurlijk de laadpoort in de voorvleugel met een LED-ring, die oplicht wanneer de wagen wordt opgeladen. Verder kreeg de wagen 17″ lichtmetalen velgen met lage rolweerstand banden.

De Focus Electric is aangedreven door een elektrische motor van 100 kilowatt met een 23 Kwh lithium-ion batterij, in staat om een vermogen van 125 pk te leveren en 245 Nm koppel. Volgens Ford kan je met de Focus Electric een topsnelheid halen van 136 km/u. Belangrijker voor een wagen van deze soort is echter de afstand die je kan afleggen met een opgeladen batterij. Net zoals de Nissan Leaf, is dat zo’n 160km. In tegenstelling tot de Leaf, gebeurt het opladen echter dubbel zo snel. Met een 240V installatie thuis, laad je de wagen volledig op in slechts drie uur !

Voor Europa zoekt men momenteel nog een productielocatie, maar laat ons hopen dat ze daar bij Ford niet te lang over doen. Een snelle intrede in Europa kan hen een strategisch voordeel leveren, aangezien de concurrenten beslist niet bij de pakken zullen blijven zitten. (Via:Autoblog)