Volkswagen Touareg SUV ABT tuning
Ook in de Volkswagen Touareg zijn er tuners geïnteresseerd, zo getuige deze creatie van Abt.

Optisch verandert ABT naar goede gewoonte de voorgrille, waardoor de Touareg een klein beetje brutaler lijkt te worden, net zoals de chromen sideskirts die de wagen wat meer dynamisch laten lijken. Aan de achterzijde zien we een kleine spoilerlip en een heftige uitlaat, met langs elke zijde een dubbele uitlaatset. Een ander geluid moet je niet direct gaan verwachten, het betreft hier enkel een visuele aanpassing waardoor jouw Touareg zich kan onderscheiden van het exemplaar van jouw buurman. De velgen zijn uit de ABT BR en CR reeks leverbaar, maximaal in 22″ formaat.

Motorisch blijft ABT ook de subtiele tuninglijn doortrekken. Zo voorzien ze een powerkit waarmee het standaardvermogen van de V6 van 240 pk naar 282 pk stijgt, optioneel – met het power S pack – kan daar nog 10 pk bijkomen. Ook het koppel stijgt mee, zo krijg je 580Nm in plaats van 550Nm. Voor de serieuzere klanten, die de 4,2 liter V8 vooraan liggen hebben in hun Touareg heeft ABT een vermogenstoename in aanbieding. Zo krijg je nu 385 pk en 870 Nm waar je het vroeger moest stellen met 340 pk en 800 Nm.

Voldoen deze powerupgrade en lichte optische wijzigingen om net dat beetje meer pit uit de Touareg te halen, of moeten we wachten – en hopen – op de Touareg R waarover men al een tijdje fluistert in de wandelgangen? Het woord is aan u!

Volkswagen Touareg SUV ABT tuning

Volkswagen Touareg SUV ABT tuning