Audi RS3 Sportback
Audi heeft zonet de Audi RS3 Sportback onthuld, onder de motorkap huist de 2.5-liter vijfcilinder uit de TT RS.

Audi pakt uit met een nieuw model voor zijn RS-lijn: de Audi RS3 Sportback. Onder de motorkap vinden we een 2.5-liter vijfcilinder met 340 pk en 450 Nm koppel. Deze wordt gekoppeld aan een zeventraps S Tronic automaat met dubbele koppeling die het vermogen via het Quattro systeem naar de vier wielen stuurt. Hierdoor is een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk in 4,6 seconden. De RS3 Sportback staat meteen op 19″ velgen en verbruikt maar 9,1 liter/100 km.

Om zich te onderscheiden van een standaard A3 Sportback krijgt de RS3 Sportback uiteraard enkele sportieve details. Zo is de wagen standaard voorzien van Xenon plus koplampen, krijgen we een nieuwe voorpartij met een grille in roosterstructuur en zien we ook bredere wielkasten aan de zijkant. Achteraan is er dan weer plaats voor een dubbele uitlaatpijp, een diffuser en een vrij subtiele spoiler. Ook binnenin vinden we sportieve details terug, zo is er plaats voor sportstoelen in Nappa leder met contrasterend zilveren stiksel, inlegplaatjes in Pianolak of aluminium, een lederen multifunctioneel afgeplat sportstuur en voldoende RS3 badges.

De Audi RS3 Sportback zal al vanaf begin volgend jaar bij de dealers staan, de basisprijs in Duitsland bedraagt 49.900 euro. De standaard uitrusting is wel erg uitgebreid, zo krijg je standaard een Sportknop, parkeersensoren achteraan, airco, Radio/CD, Xenon koplampen en LED dagrijlichten.