Lotus City Car Concept
Naast de Elise, Elan, Esprit, Elite en Eterne stond in een hoekje op de Lotus-stand in Parijs ook nog een zesde model: de Lotus City Car Concept.

De Lotus City Car Concept toont de mogelijkheden die Lotus heeft op het vlak van elektrisch rijden. Lotus ontwikkelde hiervoor een eigen hybride aandrijflijn waarmee het conceptmodel beschikt over een elektrisch rijbereik van 60 km. Lotus beseft dat dit voor veel mensen weinig zal lijken, terwijl studies meermaals hebben aangetoond dat meer dan 75% van de bevolking hier dagelijks mee zal kunnen rondkomen. Om het “probleem” van het beperkte rijbereik op te lossen zorgt Lotus voor een Range Extender, in de gedaante van een 1.2-liter driecilinder met 47 pk die niet alleen op benzine maar ook op ethanol en methanol zal kunnen rijden. Hierdoor stijgt het rijbereik naar 500 km.

Het totale gewicht van het conceptmodel bedraagt 1.400 kg, de elektromotor zorgt voor een constant vermogen van 72 pk terwijl piekvermogens van 220 pk haalbaar zijn. Aangezien het koppel van 240 Nm reeds bij 0 toeren per minuut beschikbaar is sprint de Lotus City Car van 0 naar 50 km/u in 4,5 seconden en van 0 naar 100 km/u in 9 seconden. De topsnelheid van het model bedraagt 170 km/u, de CO2-uitstoot ligt op 60 gram/km.

De driedeurs vierzitter is trouwens leuk vormgegeven, het model heeft uiteraard wat weg van de IQ en Smart maar toont toch enkele sportieve en chique lijnen. De kenmerkende ‘Lotus-mond’ is ook op dit conceptmodelletje aanwezig en zorgt voor een stoere uitstraling. De wagen beschikt over een panoramisch dak, waardoor het interieur erg ruim zal aanvoelen. Binnenin vinden we een mix van koolstofvezel, leder en kwalitatief hoogstaande materialen terug.