Volkswagen_Passat_Facelift_2011
De nieuwe Volkswagen Passat zal tentoongesteld worden op het autosalon van Parijs. De hoekige koplampen die we van ongeveer elke nieuwe Volkswagen kennen, worden nu ook op de Passat geplaatst.

Update: De nieuwe VW Passat is officieel.

De Volkswagen Passat moet een stijlvoller uiterlijk krijgen dan zijn voorganger, om de wagen op die manier iets hoger te kunnen positioneren. Niet veel hoger natuurlijk, want dan zou hij in het vaarwater van de Audi A4 komen. Het stijlvoller uiterlijk omvat onder meer de hoekige koplampen die nu ongeveer elke Volkswagen sieren, maar verder werd ongeveer elk detail, van bumper tot achteruitkijkspiegel, hertekend. Een zeer grondige facelift dus. Hoe de Passat er precies zal uitzien? Wellicht iets kleiner dan de Phaeton en iets groter dan de Jetta.

Aan de binnenkant mogen we een licht gewijzigd interieur verwachten. Het interieur zou verschillende stijlelementen van de Volkswagen Passat CC overnemen, de coupé versie van de Volkswagen Passat. De gebruikte materialen zouden van iets betere kwaliteit zijn en het huidige stuur zou vervangen worden door een nieuw stuur, uiteraard met een hele reeks bedieningsknoppen.

Motorisch gezien zou er niet al teveel veranderen. De instapmotor zou een 1.4 motor worden en wie wat meer verwacht van een benzinemotor, zal kunnen opteren voor de 1.8 liter grote motor. Of de 3.6 liter grote V6-motor uit de Passat R36 nog onder de motorkap zal liggen, is een andere kwestie.

Dieselaars kunnen terecht bij een 1.6 liter TDi-motor en bij een 2.0 liter TDi-motor. Meer info kunnen we geven wanneer het autosalon van Parijs haar deuren opent voor de pers, dat is op 30 september. Na de komst van de facelift van de Volkswagen Passat, komt wellicht de Volkswagen Passat Variant. Iets voor op het autosalon van Genève in maart? (via Bild)

Volkswagen_Passat_Facelift_2011