Aston Martin One 77
Het bekende circuit van Silverstone in Engeland was even dicht voor aanpassingswerken, maar ging vorige week op feestelijke manier open. Een nagelnieuwe witte One-77 stal de show op ongeziene wijze.

Voor de eerste publieke vertoning op de openbare weg wachtte Aston op de perfecte gelegenheid. Voor een supercar met 700pk waarvoor je anderhalf miljoen euro moet neertellen spaar je dan wel best kosten nog moeite. Zo werd de One-77 tijdens zijn rit geëscorteerd door een duo politieagenten, zwaantjes zoals ze hier wel vaker genoemd worden. Eens aangekomen, mocht de witte prachtverschijning direct starten met de ereronde rond het vernieuwde circuit. De Britten zijn altijd fier geweest op hun eigen automobielfabrikanten zoals Lotus, Bentley & Aston Martin.

De One-77 is de recentste hypercar van Aston Martin. Een 7,3 liter grote V12 zorgt voor adembenemende prestaties, het brutale uiterlijk doet de rest. Met de DB-reeks en Rapide heeft Aston Martin alreeds sportwagens in haar gamma, maar de One-77 doet deze allemaal verbleken, zo bleek al uit de testsessies. Zoals de naam doet voorspellen, worden er slechts 77 stuks van gebouwd, volgens bronnen zouden er al 52 verkocht zijn. Mocht je dus nog ergens veel geld liggen hebben, waag je kans en laat het ons weten! (Via AC & TG)