BMW concept gran coupe
BMW werkte met de grootste geheimhouding aan een designstudie die het Beierse merk in Bejing voorstelde: de BMW Concept Gran Coupé.

De naam van de wagen doet al ongeveer vermoeden waarover het gaat: BMW boort alweer een nieuwe niche aan. Ditmaal de niche van de vierdeurscoupé. Daar waar de BMW CS Concept geen groen licht kreeg voor productie, krijgt de BMW Concept Gran Coupé dit misschien wel. De markt van de CLS lijkt in gevaar.

De wagen is een vierdeurscoupé die in staat zou moeten zijn de exclusiviteit van een GT te combineren met de prachtige vormen van een coupé. BMW wil met deze wagen haar leiderschap aantonen inzake sportieve wagens die meer dan 2 personen kunnen vervoeren. De wagen is bijna 5 meter lang, dus beenruimte zal er normaal gezien wel voldoende zijn.

Om de wagen sportiever te maken, werd deze laag tegen de grond geplaatst. De hoogte van de Concept Gran Coupé is slechts 1m40. De buitenkant kent ongeveer alle eigenschappen die een BMW die we vandaag kennen ook heeft, maar dan op een sportievere manier geïnterpreteerd. De grille met niervorm heeft een asymmetrische aanblik wanneer je deze zijdelings bekijkt.