VW volkswagen Touran
Volkswagen heeft de nieuwe Volkswagen Touran in Leipzig onthuld. Het opgefriste exemplaar moet een verkoopstopper worden.

Hij moet namelijk een redelijk goede reputatie hoog houden. Er gingen namelijk al 1.13 miljoen exemplaren over de toonbank, wat niet weinig is. Het nieuwe design gaat duidelijk mee met de nieuwe designrichting die de hele VW-groep nastreef. We zien aan de buitenkant enkele moderne trekken die verwijzen naar de VW Polo en de VW Golf. Achteraan zien we delen van de nieuwe Sharan terugkeren.

Aan de binnenkant merken we een typisch VW-interieur op. Het instrumentenpaneel is overzichtelijk en werd vernieuwd met een nog betere afleesbaarheid als einddoel. In het midden bevind er zich een schermpje dat alle informatie over het voertuig en je ritten weergeeft. De middenconsole werd afgewerkt met chroom accenten.

De Touran is natuurlijk bedoeld als gezinswagen dus is veel ruimte van belang. De standaard kofferruimte van 695 liter kan worden uitgebreid tot 1.913 liter door de achterbank weg te vouwen. Standaard beschikt de Touran trouwens over zeven zitplaatsen, de achterste rij stoelen legt dan wel beslag op de standaard kofferruimte.

De nieuwe Touran kan worden uitgerust met VW’s laatste nieuwe motorisatie, de 1.2 TSI motor met 105 pk. Wie een krachtiger benzinemotor wilt, kan kiezen voor de 1.4 liter grote TSI motor met 35 pk meer. Dieselaars kunnen kiezen voor vermogens tussen 90 en 170 pk. Optioneel kunnen de 1.2 TSI en de 1.6 TDI motoren met Bluemotion Technology worden uitgerust, om ze nog milieuminnender te maken.