APS Sportec RS6
Audi heeft voor de liefhebbers een prachtige A6 ontworpen, de S6 voor diegene die het allemaal wat sportiever willen en een RS6 voor de echte liefhebbers van kracht. Redelijk goede verdeling, maar toch denkt Sportec dat het nog beter kan.

Standaard levert de grote V10 motor 580 pk en een 600tal Nm koppel, maar dat vonden de Zwitsers van Sportec niet voldoende, vandaar dit tuningspack voor de sedan & avant. Momenteel zijn er enkel nog maar prestatiegerichte aanpassingen, maar in de komende maanden zouden er ook visuele updates naar buiten komen. Daarbij denken we dan aan passende velgen, aangepaste langsliggers en een gewijzigde front.

Bij het Stage One pack wordt de ECU geherprogrammeerd waarna het vermogen stijgt tot 650pk en 740Nm, alreeds beschikbaar bij 3.000tr/min. Dankzij deze aanpassingen sprint de RS6 naar de 100km/u in 4.4 seconden, wat een verbetering is met 0,5 seconden in vergelijking met de gewone prestatiecijfers. Topsnelheid wordt gelimiteerd op 305km/u, waarmee de gemiddelde mens wel voldoende aan heeft. Kostprijs voor deze Stage bedraagt 3.165 euro.

Bij het Stage Two pack hanteren ze dezelfde techniek als bij het 1e pack, maar nu nemen ze de volledige wagen onder handen, zo optimaliseren ze de brandstoftoevoer, ontsteking en turboboost en dat allemaal tezamen met een sportcatalysator. Wat hieruit volgt is een monster gezinswagen met 700pk en 800Nm, waarmee een stoplichtsprint naar 100km/u voorbij is na 4,2 seconden. De teller stopt eveneens bij 305km/u, maar toch ben je 7.345euro kwijt voor Stage Two.

Mocht je de dagelijkse sleur willen verbreken met jouw RS6 en je wil wel wat meer, dan lijkt deze update wel iets voor jou. Een RS6 heb je reeds vanaf 110.000 euro, indien je deze kost al wil maken durf ik vermoeden dat een extra 7.000 euro – of 3.000 – er ook wel zal bij kunnen! Of je kan ook gewoon voor de Plus gaan (Via CS)

APS Sportec RS6