Ferrari 599GTO
Officieel moeten we nog even wachten op nieuws omtrent de 599GTO, maar het zal niet lang meer duren. Enkele trouwe tifosi’s konden al een sneakpreview krijgen, en viavia zijn er duidelijke foto’s gelekt op het internet.

Over de prestatiecijfers kunnen we blijven gokken, zolang we niets officieel weten, gaan we er gewoon van uit dat er veel steigerende paarden onder de motorkap zullen liggen, heel veel. Ferrari haalt  niet voor niets de legendarische GTO benaming na al die jaren terug uit de kast. Zoals eerder gemeld is deze 599GTO gebaseerd op de 599XX, de hardcore circuitversie van de 599 GTB Fiorano.

De Europese prijzen voor deze 599GTO zijn ook bekend, zo betaal je 270.000 euro zonder belasting, wat dus op een aankoopprijs in België neerkomt van 320.000 euro. Onze Nederlandse vrienden betalen nog een hoop extra taksen, waardoor de GTO ginds op 450.000 euro komt. Daarbij is de kous nog niet af, je hebt nog de keuze uit een grote optielijst. Van de bekende Daytonastoelen (€2.870), gele remklauwen (€1.018), parkeersensoren (€1.800), retro racingstripes (€7.017) tot een klerenhanger die volgens Ferrari 1.481 euro waard is, uiteraard inclusief btw. Voor de geïnteresseerden, het satellietnavigatiesysteem is inbegrepen in de aankoopprijs. Voor ieder wat wils uiteraard, allemaal om ervoor te zorgen dat jouw toffe buurman niet met dezelfde 599GTO zou rijden! Een volledige prijslijst vind je hier.

We wachten vol ongeduld op de officiële release van Ferrari, volgens sommige bronnen zou dat op 4 april eerstkomende worden. Toeval of niet, dan wordt de F1 van Maleisië gereden. Een F1-event geeft Ferrari uiteraard de ideale kans om deze straatlegale circuitracer te promoten, maar het is wel aan de andere kant van de wereld… Wanneer hij ook komt, wij zullen hem met open armen ontvangen! (Via TS)

Ferrari 599GTO