TopCar Stingray Panamera
In Rusland is er een grote groep rijken die wel te vinden zijn voor extreme tuning. Voor deze mensen heeft TopCar een eigen versie samengesteld van de Panamera die ze herdoopten naar de Stingray.

Voor het redesign van de bodykit werkten ze samen met Cardi, een Russische specialist in het vak. Voor de vermogensupgrade gingen ze te rade bij 9ff, een nog grotere specialist in het tunen van Porsche’s, zo getuigt het snelheidsrecord. De wagen werd geheel aanpast, zo krijgen we een nieuwe bumperset, sideskirts en spoiler, uiteraard allen in carbon omdat dat nu eenmaal hoort in de tuningwereld. Uiteraard krijgt de Stingray ook gepast schoeisel, hier zien we 21″ multispaaks velgen. Andere mogelijkheden zullen ook beschikbaar zijn bij de lancering, zodanig dat niet iedereen dezelfde Stingray heeft.

Binnenin vinden we een speciaal interieur terug, niet aan te raden voor mensen met epilepsie of smaak, uiteraard terug in het carbon. Gelukkig vinden we ook goed ondersteunende sportzetels, hoogwaardige chroomstrips en een overvloed aan nappaleder terug, zodoende je vierdeurscoupé er ook aan de binnenzijde piekfijn en hoogwaardig uitziet.

TopCar wil nog niets lossen over de vermogenswijzigingen, maar aangezien deze tot stand komen in samenwerking met 9ff kunnen we hun interpretatie van de Panamera wel gebruiken als richtlijn. Vermogens van 600pk zijn zeker doenbaar, dit bekomen ze dankzij een nieuw uitlaatsysteem, een gewijzigd motormanagement en een verlaging van de Stingray. Voor de officiële cijfers moeten we nog even wachten.

De rijkste Russen zullen een sneakpreview krijgen van de Stingray op de Moscow Dream Car Show op 2 april, de rest van de wereld krijgt zijn kans op het Top Marques event in Monaco op 15 april. Of er iemand geïnteresseerd is in een Panamera met een oogpijnveroorzakend interieur valt dus te zien, ik zou toch gewoon passen.. (Via CS)