Renault Wind
Renault lanceert op het autosalon van Genève de Renault Wind, een compacte roadster die volledig gericht is op rijplezier.

De Renault Wind meet slechts 3,83 meter in de lengte en is daarmee inderdaad bijzonder compact te noemen. Het voordeel van de compactheid is uiteraard de korte wielbasis. Die moet meer rijplezier garanderen en dat is ook net het doel van de Renault Wind. Onder de motorkap liggen potentieel 2 motoren: één met 100 pk en één met 133 pk.

De Renault Wind is een cabriolet en kan zijn dak in 12 seconden opvouwen, wat bijzonder snel is. Ondanks de compacte afmetingen van de wagen, kan er toch 270 liter bagage in de koffer, niet uitzonderlijk veel, maar dat zou moeten volstaan voor korte ritten. Deze kofferruimte ontstaat door het feit dat het dak niet moet inklappen, maar gewoon omslaat in één deel. Daardoor wordt er veel minder kofferruimte gebruikt.

Standaard is de wagen al behoorlijk rijkelijk uitgerust, zo krijg je als koper onder meer 16″ velgen en verwarmde zijspiegels. Ook voor cruise-control en mistlampen hoef je niet bij te betalen. Voor een uitgebreide muziekinstallatie en automatische airco moet je dan wel weer geld neertellen, net zoals voor de parkeersensoren.