Nissan Juke
Vorig jaar stond Nissan op het autosalon met de Qazana. Dit concept met controversiële looks moest tonen hoe de Juke eruit ging zien.

Nissan verbaasde vriend en vijand toen het persfoto’s doorstuurde. De Nissan Juke lijkt bijzonder goed op de Nissan Qazana. Dit maakt dat deze compacte SUV bijzonder controversieel is vormgegeven. Nissan durft duidelijk eens iets anders maken in het anders zo traditionele segment van de compacte SUV’s. Met zijn vier meter lengte valt de Juke inderdaad compact te noemen.

Binnenin biedt de Juke plaats aan vijf personen. De Juke kan in feite gezien worden als de trendy kleine broer van de Nissan Qashqai. De Qashqai werd vooral gemaakt om een breed publiek aan te spreken, maar of de Juke dit ook zal doen, is een andere kwestie. Binnenin vinden we een modern interieur terug, de middenconsole moet de brandstoftank van een brommer symboliseren.

Standaard krijgt deze Nissan Juke voorwielaandrijving, maar de wagen kan worden uitgerust met een AWD-Systeem. Het vermogen komst van één dieselmotor en twee benzinemotoren. De 1.5 dCi-motor levert 110 pk. De 1.6 liter benzinemotor kan met of zonder turbo geleverd worden. Met turbo levert die motor 190 pk, zonder turbo slechts 117 pk.