Citroen DS3-R
Vorig jaar stelde Citroën de DS Inside Concept voor in Genève, dit jaar toont het Franse merk ons de brute versie van de DS3: de Citroën DS3 Racing.

De wagen werd niet alleen aan de buitenkant – waar we sportieve velgen en een sportieve kleurencombinatie zien – onder handen genomen, ook de motor werd wat opgekieteld. Die benzinemotor is 1.6 liter groot en wordt gevoed door een turbo. Het vermogen komt daardoor neer op 200 pk. Er is bovendien ook nieuws over de nul-naar-honderd-tijd: die zou slechts 6,8 seconden duren.

Daar waar de Citroën DS3 een concurrent moet zijn voor de MINI, moet deze DS3-R een concurrent worden voor de MINI JCW. In eerste instantie zullen er slechts 1000 exemplaren van deze DS3-Racing gemaakt worden. Naargelang de verkoop zal Citroën beslissen of er extra exemplaren gebouwd zullen worden.

We merken dat er hier en daar gebruik werd gemaakt van carbon, dit om het sportieve karakter van deze DS3-R in de verf te zetten. Die sportiviteit wordt verder beklemtoond door schitterende 18″ velgen, die enkel van de hand van Citroën kunnen komen. Het excentrieke Franse merk heeft op het autosalon bewezen dat het nog steeds even excentriek is als vroeger.