Nissan Patrol
In de VAE (Verenigde Arabische Emiraten) werd de nieuwe Nissan Patrol onthuld, een ruige, maar luxueuze jeep.

De Nissan Patrol is al een tijdje het synoniem voor betrouwbaarheid en kracht. De Patrol beschikt over bijzonder goede off-road kwaliteiten, die hem toelaten om door het meest onbegaanbare gebied te crossen. De wagen kent een vruchtbare geschiedenis in het Midden-Oosten en bijgevolg werd het nieuwe model daar voorgesteld.

Inmiddels is de Nissan Patrol al aan zijn zevende generatie toe. Deze nieuwe generatie krijgt een nieuw platform, een nieuw design dat volgens Nissan radicaal veranderde, maar ons inziens toch trouw is aan zijn voorganger, een comfortabeler interieur, een nieuwe zeventraps automaat, een nieuwe V8-motor en een nieuwe vierwielaandrijving. Kortom, zo goed als elk onderdeel werd van dichtbij bekeken en verbeterd.

Om een marktleider te worden in het Midden-Oosten moest de Nissan Patrol niet enkel over schitterende off-road capaciteiten beschikken, maar ook comfortabeler en potenter worden. Daarom implementeerde Nissan een nieuw interieur en kan je een fonkelnieuwe V8 onder de motorkap laten plaatsen.

Die fonkelnieuwe V8-motor is 5,6 liter groot en levert 400 pk en 550 Nm. De motor is een flink stuk groter geworden dan de 4.8 liter grote V8 die het merk voorheen gebruikte. Het grote vermogen wordt onder meer bekomen door VVEL (Variable Valve Event and Lift) en DIG (Direct Injection Gasoline). Gekoppeld aan de nieuwe zeventraps automaat, zou de Patrol heerlijk moeten rijden.

De nieuwe Patrol beschikt over verschillende modi die tijdens het rijden gebruikt kunnen worden. Zo kan je kiezen tussen sand, on-road, snow and rock en dit met een simpele druk op de knop. Afhankelijk van de modus die je kiest, zal de vierwielaandrijving zich aanpassen naar de wensen van de bestuurder. Hill Start Assist en Hill Descent Control helpen de chauffeur bij het rijden op en van heuvels.