Audi RS6 Sedan
Vind je een standaard Audi RS6 maar wat flauw? Dan kan je vanaf nu kiezen voor de RS6 plus Sport of RS6 plus Audi exclusive die in een gelimiteerde oplage van 500 stuks verkocht zullen worden.

Voor de gelegenheid van deze limited-edition heeft Audi de elektronische begrenzer van de RS6 gesloopt, hierdoor ligt de topsnelheid nu op 303 km/u in plaats van 250 km/u. Verder vinden we een Carbon design pakket voor de motorruimte, 20″ vijfspaaks velgen en een verbeterde sport plus ophanging. Beide RS6 modellen worden volgens Audi uniek, elk van hen krijgt een genummerde badge in het interieur.

Wie kiest voor de plus Sport krijgt binnenin een met leder bedekt instrumentenpaneel en middenconsole, en RS6 vloermatten vooraan. Wie de Audi exclusive kiest kan daarnaast ook een uniek koetswerkkleur kiezen uit het kleurenpalet van de Quattro-divisie. Daarnaast werden de stoelen, bedieningsknoppen, sierstukken en de voorste armsteun met leder bedekt, de kleur van dat leder valt opnieuw te kiezen uit het rijke keuzepalet van Audi.

Onder de motorkap blijft alles bij het oude, de V10 zorgt nog steeds voor 580 pk en een maximaal koppel van 650 Nm. Daarmee sprint de RS6 van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden en haalt hij 200 km/u in 14,5 seconden. De topsnelheid wordt bij deze gelimiteerde edities voor de gelegenheid opgeschroefd tot 303 km/u. De RS6 plus Sport kost 3.250 euro bovenop een standaard RS6, de RS6 plus Audi exclusive maakt je 8.310 euro armer. Een koopje! We zullen de RS6 plus zien op het autosalon van Genève.

Audi RS6