Spyshots Mercedes S-klasse 2012
De laatste facelift van de S-klasse is nog een beetje nieuw, maar toch zijn ze bij Mercedes reeds bezig met de opvolger ervan.

Deze stevig gecamoufleerde luxesedan zal officieel het levenslicht zien in 2012. Wat direct opvalt aan deze vroege spyshots zijn de speciale achterlichten, waar men bij het huidige modellengamma allemaal mooi ingewerkte lichtblokken heeft, heeft deze toekomstige S afzonderlijke ronde lichten. Hopelijk is dit slechts voor het testwerk, of we zouden graag duidelijkere beelden hebben om een goed oordeel te vormen.

Aan de voorzijde vinden we uiteraard LED-lichten terug, want dat hoort nu eenmaal zo in de 21ste eeuw. Ook is de voorbumper wat aangepast, met nu een volledig doorlopende lip. De vergelijking met de F700 DiesOtto is rap gemaakt, dat was dan ook een oude designstudie voor een komende generatie S-Klasse. Mercedes pakt maar al te graag uit met hun topmodel, dus mogen we terug een waaier van nieuwe en gevestigde veiligheidsystemen verwachten die zowel de inzittenden als de buitenstaanders beschermen.

Qua motorisatie kunnen we zeker en vast spreken van een nieuwe generatie. De zware krachtbronnen die we nu terugvinden in de S-klasse zijn de V8 en V12. De V12 zal jammer genoeg verdwijnen en er komt een V6 in de plaats die qua kracht en prestatie niet zal onderdoen, maar het geluid zal minder heftig zijn als we nu gewoon zijn. Ook bij AMG dringt de downsizing toe, zo krijgt de S63 AMG waarschijnlijk als eerste de nieuwe AMG motor. Over een S65 AMG is er nog niets bekend. Ook de hybridemotoren ondergaan een update, zo zou er een S500 Plug-in komen, de S400 Hybride zou eveneens nog meer verfijnd worden. (Via WCF)

Spyshots Mercedes S-klasse 2012

Spyshots Mercedes S-klasse 2012

Spyshots Mercedes S-klasse 2012

Spyshots Mercedes S-klasse 2012