Renault Trafic
De nieuwe Renault Trafic is volgens Renault nu nog meer gericht op de handelaar, door een hele reeks aan kleine aanpassingen.

Zo beschikt de nieuwe Renault Trafic over een papierhouder die perfect een A4-blad omhoog kan houden en een hele hoop opbergvakken, waardoor de rondrijdende handelaar van zijn wagen zijn tweede thuis kan maken. Het instrumentenpaneel werd herbekeken en zou nu ergonomischer zijn dan voorheen.

Omdat comfort niet mag ontbreken tijdens lange rondritten, voorziet Renault onder meer automatische airconditioning, een geïntegreerd TomTom-systeem en een MP3-speler. Tijdens lange ritten kan de chauffeur zijn voeten sparen door de cruise-control de snelheid te laten regelen.

Omdat de Renault Trafic zuinig moet kunnen rijden, maar toch voldoende krachtig moet zijn, voorzag Renault de 2.0 dCi motor met 115 pk. Die verbruikt 0,8 liter minder dan zijn voorganger, wat neerkomt om 7,4 liter. Bovendien steeg het aantal Nm’s met 30. Wie van zijn Renault Trafic een paradepaardje wil maken, kan de Renault Trafic Black Edition aankopen, die vooral aan de buitenkant werd aangepakt.