Volkswagen Polo
Niet enkel wij waren erg tevreden over de Volkswagen Polo, ook de rest van de wereldbevolking kan het wel vinden met deze kleine Golf die voor de 11 miljoenste keer van de band rolde.

11.111.111 keer om precies te zijn, waarmee de Polo ook in de rij van de succesvolle Volkswagenmodellen hoort te staan. Zowat elke variant bestaat er van de kleine stadswagen, gaande van een 3-deurs en een milieubesparende variant tot een Crosspolo en een cabrio. Wikipedia leert ons dat sinds 1975 er 11 modellen zijn uitgekomen, waarvan onlangs de nieuwste versie uitkwam.

De verkoop loopt dus goed, maar de absolute verkoopstopper van de Duitsers blijft nog steeds de grote broer, beter bekend als de Golf. Deze is slechts 1 jaar jonger maar werd toch al dubbel zoveel geproduceerd. Vroeger werd de Polo wat kleiner gepositioneerd, maar nu stadswagens hip en cool zijn, durven ze bij Volkswagen ook serieus uitpakken met de Polo. Zo is de jarige wagen de Car of the Year 2010.

De 11.111.111ste Polo liep van de band in India, meer bepaald in de fabriek van Puna te Inda. Hiermee wil Volkswagen nog meer toespelen op de groeiende wereldeconomieën in deze landen zoals India en China. Deze fabriek is de eerste van de Duitsers in India, het bedrijf investeerde bijna 580 miljoen euro in de productielijnen met een capaciteit van 110.000 wagens per jaar. Bij de Indiërs wordt ook nog de Skoda Fabia gemaakt, dewelke op hetzelfde platform van de Polo staat, net zoals de Seat Ibiza.