Dat Alfa Romeo op het autosalon van Genève drie concepten zou voorstellen wisten we jullie al te melden, vandaag heeft Pininfarina een eerste schets vrijgegeven van hun conceptmodel.

Alfa Romeo wil groots uitpakken op het autosalon van Genève, het Italiaanse merk zal er drie verschillende conceptmodellen voorstellen met als thema ‘Giulia’. De ‘Giulia’ wordt de opvolger van de huidige 159. Voor het ontwerp van deze drie conceptmodellen werden de drie grote Italiaanse carrosseriebouwers aangesproken: Giugiaro, Bertone en Pininfarina. Elk moeten ze een andere koetswerkvorm ontwerpen: Giugiaro een Berlina, Bertone een Coupé en Pininfarina een Cabriolet.

Vandaag krijgen we alvast een eerste blik te zien van hoe Pininfarina het design van de Giulia Cabrio zou willen invullen. We zien een erg eenvoudige schets die toch erg krachtig voor de dag komt met een mooie Duetto-achtige inkeping in de zijflank, een zewevende grille en lichte welvingen in de voorspatborden. De lange neus toont dat op motorisch vlak alle mogelijkheden open gehouden worden. Alfa Romeo lijkt hiermee een concurrent voor de BMW Z4 in de pijplijn te hebben. We kunnen alvast niet meer wachten op de concepten van Bertone en Giugiaro.. (Via: AutoEdizione)