BMW M3 GTS
2 maanden geleden presenteerde BMW de M3 GTS, een hardcore versie van de M3 die het liefst vertoeft op het circuit. Mocht je er ook één willen ben je eraan voor de moeite, want het model is reeds uitverkocht.

Basis voor de GTS is een gewone M3 Coupé, waarna de ingenieurs van de M-divisie hun wildste dromen lieten uitkomen. De wagen werd volledig gestript, de achterbank ging eruit, een rolkooi ging erin en de motor werd aangepast. Met al deze aanpassingen slaagt BMW er in om een prachtwagen te bouwen voor op het circuit. Voor de M3 GTS vraagt BMW 115.000 euro.

Het exacte productieaantal is jammer genoeg niet bekend, wat BMW dan weer wel laat weten is dat er een high-performance remsysteem aanwezig is, net zoals een Dynamic Stability Control (DSC) systeem, waarmee je gecontroleerd over het asfalt kan scheuren. Velgen uit de M-catalogus zijn in maatje 19 te kiezen, eveneens krijg je een nieuwe spoilerlip vooraan en achteraan een volwaardige spoiler, om het aerodynamisch geheel compleet te maken. Omdat glas teveel weegt werd al het glaswerk vervangen door Macrolon, een lichtere soortgelijke. Omdat de wagen zodanig gewijzigd is moet BMW voor elk model apart een typegoedkeuring krijgen, om straat-legaal te zijn.

Jammer voor diegene die interesse hadden in dit oranje racemonster, maar wij kijken vooral uit naar de eerste prestaties in verscheidene raceklassementen of bij de heren van Top Gear. (Via AT)

BMW M3 GTS

BMW M3 GTS