Lotus Evora Cup
Lotus heeft de Lotus Evora Cup racewagen samen met een nieuw kampioenschap aangekondigd.

De Evora is Lotus’ laatste creatie en omvat vele elementen die we ook bij racewagens terugvinden zoals een uitstekende bestuurbaarheid en sportieve prestaties. De Evora beschikt over een middenmotor en een zeer stijf aluminium chassis waardoor de wagen erg goede rijeigenschappen heeft. Het leek Lotus dan ook geen slecht idee om op basis van de Evora een racewagen te produceren, deze werd gedoopt tot de Evora Cup.

De Evora Cup werd ontwikkeld door Lotus Motorsport en werd ontworpen om deel te kunnen nemen in de GT4 raceklasse. De Evora Cup zal in verschillende nationale en internationale racecompetities gebruikt kunnen worden. Onder de motorkap van de Evora Cup vinden we een nieuwe 4-liter V6 motor die een vermogen van 400 pk ontwikkelt en gekoppeld wordt aan een sequentiële zesbak met schakelflippers die speciaal ontwikkeld werd voor de internationale autosport.

Het koetswerk van de Evora werd aangepast en beschikt over een aerodynamisch pakket dat door Dallara ontwikkeld werd en onder andere nieuwe koolstofvezel koetswerkelementen gebruikt om meer downforce en een verbeterde motorkoeling te bereiken. “Performance through light weight” is de filosofie die Lotus ook voor de Evora Cup racewagen gebruikt heeft, de wagen weegt minder dan 1.200 kilogram, 200 kilogram minder dan de productiewagen.

Lotus heeft besloten om direct ook een kampioenschap te voorzien voor de Evora Cup, de Lotus Evora Cup competitie zal uit zes verschillende races bestaan waarvan de eerste in Donington Park in het Verenigd Koninkrijk zal verreden worden op 16 en 17 oktober, de tweede rit zal op 21 en 22 november verreden worden in Vallelunga in Italië.

Lotus zal alle details en specificaties van de Lotus Evora Cup vrijgeven op het autosalon van Genève in maart, de wagen zal voor 120.000 pond exclusief belastingen verkocht worden. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven op de Lotus Evora Cup Website.

Lotus Evora Cup