Audi heeft zijn visie over het doelpubliek van de toekomstige Audi A1 vrijgegeven, vooral jonge mensen moeten dankzij de A1 hun weg vinden naar het merk.

Volgens Audi wordt de A1 de eerste premium auto in het subcompacte segment, het segment van de modellen als de Volkswagen Polo zeg maar. De wendbare en sportieve Audi A1 zou perfect moeten zijn voor stedelijk gebruik dankzij zijn compacte dimensies en zijn uitstekende brandstofefficiëntie. Audi zal ervoor zorgen dat de jonge kopers hun A1 volledig kunnen personaliseren, want volgens Audi wil de jonge, stedelijke doelgroep graag zijn persoonlijke stijl uitdrukken.

Volgens Peter Schwarzenbauer, hoofd van de marketing en sales bij Audi, wordt in Europa tegen 2015 een groei van 30 procent verwacht in het segment van de Audi A1. Het merk verwacht zo’n 80.000 A1’s te verkopen in het eerste jaar. Volgens Schwarzenbauer willen mensen die een kleine wagen kopen niet alleen de basisfuncties maar willen zij ook graag een spannend design en de nieuwste technologieën. Met de A1 wil Audi deze klanten tevreden stellen.

De nieuwe Audi A1 zal namelijk gebruik maken van de verschillende innovaties die Audi in zijn grotere modellen gebruikt. Zo zal de A1 uitgerust worden met een modern motoraanbod met start-stop systemen, recuperatie van de remenergie en een efficiëntieprogramma aan boord. Deze technologieën zullen worden aangevuld met de infotainment systemen die we ook bij de grotere modellen van het merk terugvinden.

Volgens Schwarzenbauer wordt de A1 een echte Audi met de bekende hoge standaarden voor kwaliteit en emotie. Het wordt de perfecte instapper voor jonge klanten en moet deze klanten tevreden houden om later de overstap naar de grotere modellen van het merk mogelijk te maken.