Alfa Romeo is begonnen aan de reclamecampagne voor het autosalon van Brussel, het wil de 147 aan de laagt mogelijke prijs verkopen en maakt daarom reclame op het laagste punt ter wereld: 11.000 meter onder de zeespiegel.

Onder de naam ‘Expeditie 147’ duikt Alfa Romeo naar het laagste punt van de wereld – 11.000 meter onder de zeespiegel – om er de laagste prijs ooit voor een Alfa Romeo 147 te promoten. Op het autosalon van Brussel zal Alfa Romeo namelijk de 147 Edizione Sprint voorstellen die vanaf 14.990 euro over de toonbank zal gaan voor een 1.9 JTDm met 115 pk.

Om de boodschap achter de campagne voor de Alfa 147 kracht bij te zetten, is Alfa Romeo letterlijk en figuurlijk erg diep gegaan. Tot op het diepste punt van de aarde. Tijdens een uitzonderlijke expeditie werd begin december met man en macht een heus 2 m²-reclamepaneel neergelaten in de bijna 11 kilometer diepe Marianentrog nabij het eiland Guam in de Stille Oceaan. Het resultaat is een heuse expeditie in documentairestijl die je via expedition147.be of hieronder kan bekijken.