Dat Opel werkt aan een kleine SUV op basis van de Corsa is al langer bekend, maar hoe zou een SUV op basis van de nieuwe Opel Astra eruit kunnen zien?

Naast de Opel Corsa SUV, die de redding voor Opel Antwerpen zou kunnen zijn, zou Opel op basis van de nieuwe Opel Astra ook een SUV kunnen bouwen. Deze Opel Astra SUV zou dan een waardige vervanger kunnen worden voor de Opel Antara. De Opel Antara is niet echt een succes geworden en dat kunnen we misschien verklaren doordat de wagen overduidelijk zijn platform met de Chevrolet Captiva deelt. De Opel Astra SUV zou ons kunnen doen terugdenken aan de Opel Frontera van weleer, een erg capabele off-roader die nog voor de SUV-rage erg goed scoorde.

Dankzij de impressiefoto kunnen we ons nu al een beeld vormen over hoe een Astra SUV er zou kunnen uitzien. De wagen krijgt duidelijk de nieuwe Opel designtaal mee die de Opel Astra en Opel Insignia tegenwoordig kenmerken. Toch zou de SUV een stuk ruiger ogen dankzij bredere wielkasten en een prominente beschermplaat. In profiel oogt de Astra SUV eerder slank, waardoor de illusie van een Crossover-SUV wordt gewekt.

Onder de motorkap van de Opel Astra SUV zullen we naar alle waarschijnlijkheid de motoren uit het Astra en Insignia-gamma terugvinden aangezien de motoren van de Antara niet meer aan de EURO5-normen voldoen. Bij de benzinemotoren gaat het onder andere om een 1.4 Turbo ECOTEC met 140 pk, een 1.6 Turbo ECOTEC met 180 pk en eventueel de 2.0 Turbo met 220 pk. Bij de dieselmotoren zou er plaats zijn voor de 1.7 CDTI met 110 pk en de 2.0 CDTI met 130 of 160 pk. De Astra SUV zou net als de Opel Antara optioneel met vierwielaandrijving uitgerust kunnen worden, standaard worden de voorwielen aangedreven.