Forza Motorsport 3
Ben je nog op zoek naar een ideaal kerstcadeau? Dan hebben we een last minute tip voor jullie: Forza Motorsport 3, het beste racespel van het laatste decennium.

Uithangbord van Forza Motorsport 3 is de nieuwe Audi R8 V10, maar wees gerust: het spel beschikt maarliefst over 400 verschillende auto’s en 100 verschillende circuits. Een klassieke Amerikaanse musclecar als de Ford GT, een Lamborghini Murcielago of een Mercedes SL 65 AMG Black, Forza Motorsport 3 heeft ze allemaal. Forza Motorsport 3 is er exclusief voor Xbox 360 en werd ontwikkeld door Turn 10, het doel van het spel is volgens Turn 10 om van gamers autofanaten te maken en van autofanaten gamers. Een gewaagde doelstelling, maar met de uiteenlopende besturings-assists en de aanpasbare vaardigheidsniveaus mikt Turn 10 op een breed publiek.

Forza Motorsport 3

De adembenemende HD-graphics en de meest geavanceerde modellering van voertuigprestaties maakt Forza Motorsport 3 erg realistisch. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad loopt je wagen schade op tijdens het racen, en dat merk je aan de prestaties en het weggedrag van de wagen. Gelukkig is er de nieuwe rewind-functie, hiermee kan je terugspoelen als je een bocht helemaal hebt gemist. Erg handig, want zo durf je al iets feller de bocht in te gaan en zo nog scherpere rondetijden te zetten. Waar je vroeger bij de eerste de beste crash de overwinning kon vergeten kan je nu dus met de rewind-functie terugspoelen. Dat bespaart een hoop frustratie en is vooral handig om je vaardigheden verder te oefenen.

Forza Motorsport 3

Leuk aan Forza Motorsport 3 is ook dat alle auto’s direct vanaf het begin van het spel speelbaar zijn, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in racespellen. Daarnaast zijn alle modellen erg realistisch vormgegeven, ooit al willen rijden in een Bugatti Veyron? Dankzij Forza Motorsport 3 kan het! En daar houdt het niet bij op, ook de Ferrari 458 Italia maakt zijn opwachting en wat dacht je van rondcrossen in SUV’s? Forza Motorsport 3 biedt een erg brede basis voor zowel de beginnende als ervaren gamer. En net dat maakt het spel zo goed. De circuits zijn trouwens erg realistisch nagemaakt, maar nog leuker zijn de fantasiecircuits die van een heel hoge kwaliteit zijn en vol technische moeilijkheden en uitdagingen zitten.

Forza Motorsport 3

Om de beginnende gamers ook speelplezier te geven vinden we in Forza Motorsport 3 een hele resem rijhulpsystemen. En dat gaat van een hulpsysteem waar je enkel gas dient te geven tot aangegeven remlijnen op het circuit. De computer is daarnaast een leuke tegenstander, want hij maakt ook af en toe fouten zoals een gewone rijder. Zo kan je computergestuurde voorligger in de laatste ronde plots de bocht missen en kan je zo toch nog onverhoopt de overwinning claimen. Het spel biedt in singleplayer maarliefst vijftig uur spelplezier, via verschillende events race je in alle omstandigheden en tegen alle soorten wagens. Naast de singleplayer is ook de multiplayer erg uitgebreid, en kan je er in principe eindeloos tegen verschillende tegenstanders over de hele wereld racen.

Forza Motorsport 3

Forza Motorsport 3 is de nieuwe referentie in het racegenre, het biedt plezier voor zowel de beginnende als ervaren gamer zonder compromissen te moeten sluiten. Maar niet alleen dat maakt het spel zo goed, ook de verbluffende graphics, het realistische uitlaatgeluid en het arsenaal aan beschikbare voertuigen maken van dit spel een must have! Spoed je dus snel naar de winkel waar het spel voor 65 euro (adviesprijs) over de toonbank gaat. Je zal het je niet beklagen!

Forza Motorsport 3